Reģistrējieties, lai lasītu žurnāla digitālo versiju, kā arī redzētu savu abonēšanas periodu un ērti abonētu Rīgas Laiku tiešsaistē.
Viss vienā katlā
http://homemade.lv
Pieaugoša apsēstība ar receptēm, ēdiena gatavošanu, kulinārijas TV raidījumiem un sabiedriskiem pulciņiem, pavārgrāmatām un pat tikai interneta sociālajos tīklos publicētiem dienišķās vai svētku maltītes attēliem ir labi zināms 21. gadsimta pirmās desmitgades fenomens. Var tikai minēt, vai tam ir arī kāda saistība ar 2007. gadā pasauli piemeklējušo ekonomisko krīzi, vai varbūt tas vienkārši ir pārsteidzošs ikvienā cilvēkā mītošu primitīvu dzīvniecisku instinktu evolūcijas produkts. Lai vai kā, ik pa laikam sastopoties ar ēdiena gatavošanai un receptēm veltītiem blogiem jeb dienasgrāmatām un interneta vietnēm, varētu būt radies priekšstats, ka Latvijā šādas izpriecas interesē tikai dažus entuziastus. Ielūkojoties homemade.lv, var pārliecināties, ka tā nebūt nav, un nu jau to var uzskatīt par plaši izplatītu nodarbošanos arī pie mums. Šī vietne nav nekas cits kā vienkāršs vairāku ēdiena gatavošanai veltīto Latvijas blogu katalogs, kurā hronoloģiskā secībā parādās viss, kas šajos blogos tiek publicēts. Var tikai pabrīnīties par patērēto laiku un pūliņiem, ko šai nodarbei velta ne viens vien autors un autore, – īpaši tas sakāms par fotogrāfiju kvalitāti. To visu paskatoties, rodas aizdomas, ka pati ēšana, ar to saprotot ēdiena baudīšanu, sakošļāšanu un izgaršošanu, visā šajā procesā varētu būt otršķirīga, jo nevar taču pietikt laika gan gatavošanai, gan aprakstīšanai un fotografēšanai, gan arī pagatavotā notiesāšanai.